Fant denne på nettet (altså er det ikke min stemme nedenfor):
Ingredienser:
1 stor finhakket løk
3-4 fedd raspet hvitløk
Ca. 400 gram kokte kikerter (denne boksen er fantastisk om man bruker hermetiske)
Ca. 1-2 ss Vindaloo-paste (denne eller denne, jeg brukte sistnevnte kjøpt på Meny, smak deg frem)
En liten pose frossen spinat (3-400 gram?)
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper (jeg brukte faktisk ikke det, glemte det, men det ble superbra likevel)
Fremgangsmåte:
Fres løk og hvitløk i olje en stund, til det blir mykt, men ikke brent. Bruk middels varme.
Ha i vindaloo-pastaen og rør godt. Stek litt til.
Ha i spinaten og la den tine i retten mens du rører av og til. Ikke bruk for høy varme, løken må ikke brennes. Dette kan ta en fem minutters tid.
Når spinaten er tint, ha i tomatene. Rør godt og ha over kikertene.
Bland alt godt sammen og la det putre på middels varme mens du koker ris og lager i stand tilbehøret.
Jeg serverte retten med raita (pose blandet med Alpro soyayoghurt naturell), hjemmelaget mangochutney (kanskje ikke helt da, men jeg bare kuttet opp en mango i biter og blandet med hakket rød chili, litt hvitvinseddik, sukker, salt, pepper, balsamico, olivenolje og 2-3 fedd raspet hvitløk), naan med hvitløk og koriander (jeg brukte Møllerens, den er vegansk, tilsatte bare revet hvitløk og fersk koriander rett i deigen) og villrisblanding.
Spinat- og kikertcurry vindaloo - Framtiden.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar